Jdi na obsah Jdi na menu
 


knihy

Příspěvky

Vrány

8. 7. 2020

Jsou knihy, které přečtete během jednoho dne, a pak o nich musíte ještě týdny přemýšlet a hodně dlouho si je budete pamatovat. Drobná knížka Petry Dvořákové VRÁNY je přesně tento případ. Určitě stojí za přečtení. Hlavně si nečtěte recenze na iDnes, protože asi píší o úplně jiné knize, jinak by nemohla dostat jen 50%.

 

Jmenuji se Ašer Lev

6. 7. 2020

Knih s židovskou tématikou jsem moc nepřečetla, ale  tuto mi doporučila kamarádka, a jsem ráda, že jsem ji poslechla. Americký židovský spisovatel Chaim Potok (*1929 - 2002) je i u nás velmi populární. Kromě románu Vyvolení je asi nejznámější právě kniha Jmenuji se Ašer Lev. Kniha o problémech ortodoxních Židů v současné americké společnosti.   

 

Chirurg - Petra Dvořáková

16. 5. 2020

Už dlouho jsem nepřečetla knihu téměř jedním dechem. Žádná detektivka, žádný horor, ale od první stránky neuvěřitelně čtivé čtení. 
Chirurg obálka knihy

 

Tapetář - zajímavá prvotina

6. 2. 2020

Literární prvotina mladé autorky, studentky hispanistiky.

 

Agathe - Malá kniha s velkým srdcem

18. 1. 2020

Útlá knížka od dánské spisovatelky Anne Cathrine Bomann. Autorka (1983) pracuje jako klinická psycholožka a věnuje se i sociální psychiatrii.  Knížka Agathe je její prvotina. Unavený psychoterapeut se připravuje na odchod do důchodu. 
"Kdybych šel do penze v 72, zbývalo by mi 5 měsíců práce, a kdyby dorazili všichni pacienti, znamenalo by to, že mě čeká přesně 800 rozhovorů. Kdyby sezení někdo zrušil nebo onemocněl, počet by se samozřejmě snížil".

 

DNA - kniha od Yrsy

6. 8. 2019

Yrsa Sigurdadóttir je islandská spisovatelka kriminálních románů. Její román DNA (pozor, nezaměňovat s divadelní hrou stejného názvu od Bolka Polívky) je první částí plánované třídílné série, kterou propojuje postava detektiva Huldara a psycholožky Freyji.

 

Tiché roky

6. 7. 2019

Mám období, kdy se mi zalíbí jeden autor a přečtu od něho všechno dostupné. Tak jsem měla kdysi období Viewegha, taky období Jiřího Hájíčka, potom i období Kateřiny Tučkové a teď mám období Aleny Mornštajnové. Poslední kniha, kterou jsem četla, je její letošní novinka "Tiché roky".

 

 

HLAS

7. 1. 2019

Hlas - Arnaldur IndridasonHlas - Arnaldur Indridason

 

Nejlepší pro všechny

5. 11. 2018

Když se kdosi letos v létě na Měsíci autorského čtení zeptal spisovatelky Petry Soukupové, kterou svoji knihu považuje za nejlepší, tak uvedla knihu "Nejlepší pro všechny". Knihu jsem neznala, a tak jsem si ji hned objednala v knihovně, ale takový nápad mělo více čtenářů, takže jsem si na knihu musela pěkně dlouho počkat. Ale vyplatilo se...

 

Radka Třeštíková - Bábovky

13. 9. 2018

Než začnu něco číst, tak se dívám na recenze a komentáře čtenářů. Takže Bábovky jsem si vybrala jako lehké dámské čtení na letní dovolenou a nic zázračného jsem od toho nečekala. Nicméně skutečnost mě velmi příjemně překvapila. A protože mám rozbitou čtečku, tak jsem zvolila variantu poslechu, což je k moři na pláž asi lepší.
Bábovky