Jdi na obsah Jdi na menu
 


výlety

Příspěvky

Předklášteří v únoru

20. 2. 2018

Kousek od Brna, nedaleko Tišnova se nachází Předklášteří a tam je krásný klášter cisterciaček. V rozsáhlém areálu se nachází samotný klášter, kde i v současnosti žijí řádové sestry, Podhorácké muzeum, několik firem, ale to kvůli čemu do kláštera jezdí turisté je unikátní, klášterní kostel s překrásně zdobeným gotickým portálem v průčelí.
dsc_0318.jpg

 

Lednové toulání po Jihlavě

23. 1. 2018

Královské město obehnané hradbami, dům Gustava Mahlera, park Gustava Mahlera na místě bývalé synagogy, Masarykovo náměstí s historickými domy a nemožným Priorem uprostřed, spousta kostelů, otevřený židovský hřbitov, krásná pivovarská restaurace se skvělým jídlem, pivo Ježek a kavárna s názvem Tuzex-café - to je Jihlava. Všechno jsem to stihla, kromě podzemí, které je touto dobou uzavřeno, tak snad příště.

 

Sokolnice

12. 1. 2018

Už několik dnů je hnusně, žádné sluníčko, mlha a venku hrozně moc bláta, protože teplota venku není vůbec lednová. Cílem dnešního malého výletu je obec Sokolnice jižně od Brna, známá jako jedno z míst bitvy u Slavkova. Našim cílem je ale prozkoumat jiné pamětihodnosti, zámek s kaplí, zámecký park, bažantnici a nedaleko stojící statek Wladimirov.
dsc_0716-002.jpg

 

Rajhradská bažantnice

6. 10. 2017

V těsné blízkosti Rajhradského benediktýnského kláštera stavitele Jana Blažeje Santiniho – Aichla, směrem na Popovice se nalézá bažantnice, účelové zařízení, které dnes patří lesnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně, a které slouží k polodivokému chovu bažantů a současně k praktické výuce studentů. Plocha bažantnice je asi 150 ha, z toho 88 ha les a zbytek zemědělská půda. Jedná se o původní lužní les s typickou vegetací, doplněný o výsadbu topolů, dubů, jasanů, bříz a různých keřů. Toto byl dnes cíl našeho půldenního výletu.
dsc_0309.jpg

 

Můj aktivní víkend

24. 9. 2017

Tentokrát jsem strávila velmi "výživný" víkend ve Východních Čechách. Počasí sice nic moc, ale stálo to za to.

 

Jadran 2017

17. 9. 2017

Letošní zářijová dovolená na Jadranu nezačala nijak skvěle. Na cestě k moři nás zastihl šílený slejvák, nedalo se ani jet, a tak jsme byli rádi, že jsme přenocovali v suchu v horách u Plitviček. Ale ani ráno to nebylo lepší. Lijáky se střídaly s průtržemi, takže jsme usoudili, že musíme jet i v takovém dešti. Cestou, když liják na chviličku ustal, jsem vyběhla z auta a udělala v horách pár podzimních fotek.
dsc_0143.jpg
dsc_0135.jpg
dsc_0140.jpg

 

Sklárny Květná

4. 8. 2017

Sklárny v Květné jsou nejstarší fungující sklárnou na našem území. Byly založeny v roce 1794 knížetem Aloisem Lichtensteinem v katastru obce Strání až skoro na slovenských hranicích. Mezinárodní věhlas získala sklárna v polovině 19. stol., kdy se jejím majitelem stal Emanuel Zahn, který zavedl do výroby nové technologie a začal vyrábět exkluzivní křišťálové sklo, které se zdobilo rytím a broušením.

 
Celý příspěvek | Rubrika: výlety | Fotografie: Příběh skla

11 dní na ostrově Rhodos

10. 7. 2017

Jako každý rok vyráží skupina cvičenek na začátku léta tentokrát na řecký ostrov Rhodos, aby opět po roce potkala své kamarádky a společně prožila 10 dní u moře. A jaký je program? Plavání při východu slunce, cvičení před snídaní a pak ještě jednou dopoledne ve vodě. A jinak volno, leženíčko, opalováníčko, frapíčko, pivíčko - prostě co kdo chce. A k tomu nějaký výlet. Letos do hlavního města Rhodosu, jehož stará krásná část je zapsána do seznamu nemovitých památek Unesco a na okružní jízdu po zajímavostech severní části ostrova.

 

Zubštejn nebo Zubrštejn

7. 6. 2017

popř. Zubří kámen. Pod těmito názvy existuje již více než 8 století hrad na Vysočině. Dnes je to krásná rozsáhlá zachovalá zřícenina na kopci mezi obcemi Pivonice a Kobylnicev nadmořské výšce 688 m. V okolí je ještě několik zřícenin, ale tato je jednoznačně nejkrásnější a nejromantičtější. A taky sedí na vrcholku kopce a nestíní ji žádné stromy a je z ní nádherný výhled na všechny strany.
dsc_0200-001w.jpg

 

Podyjí Thayatal

1. 6. 2017

dsc_0018-001w.jpg
Je ideální doba na výlety: školní, rodinné nebo jen tak s přáteli. Dnešní cíl - Národní park Podyjí - Thayatal. Trasa: zřícenina hradu Kaja, okruh podél řeky Dyje, resp. řeky Thaya - jsme na území našich rakouských sousedů. 10 km podél řeky a pak výstup do Centra Národního parku. Přesun na posvátné magické místo Heilliger Stein. Ideální počasí (až moc), široké louky plné kvetoucích lučních květin, trocha pohybu - značka ideál.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »