Jdi na obsah Jdi na menu
 


výlety

Příspěvky

Thassos 2016

2. 7. 2016

Podobně jako loni jsme 11 červnových dní strávily v dámském kolektivu na řeckém ostrově Thassos.  Předprázdninová pohoda, teploučko, plavání, cvičení ve vodě i na suchu, opalování, čtení, zdravé a dobré jídlo, troška poznávání a památek - vše uběhlo hrozně rychle, a teď se zase trápím v horku rozpáleného města, jenomže bez moře. V Řecku bylo moc fajn.

 

Poděbrady

8. 6. 2016

kolaze15.jpgPátrání po mém vlastním dědečkovi a návštěva kamarádky v lázních mě přivedly do Poděbrad - lázeňského města na Labi.

 

Výlet na Vysočinu

4. 6. 2016

Mám ráda neoficiální spolky, které nezištně pořádají pro své příznivce různé akce: přednášky, výlety apod. Jedním z nich jsou Moravští vlastivědci z Brna. Existují už spoustu let a navštívili mnoho krásných míst v naší republice. Letos jsem s nimi byla na výletě poprvé, ale jestli mě ještě někdy vezmou, resp. najde-li se volné místečko, ráda pojedu zase.

 

Miroslav a Přeskače - předprázdninový výlet

2. 6. 2016

Na jih od Brna směrem na Znojmo se nacházejí dvě místa, která mám už delší dobu v plánu navštívit. Jedná se o Miroslav s nově opraveným a zpřístupněným zámkem a dále lokalitu s náhodně objevenými podzemními chodbami a úkryty, která se nachází v městečku Přeskače. Takových míst s podzemními prostory je prý v okolí více (Hostěradice, Mišovice...), ale nejsou přístupná, alespoň ne oficiálně. Podle tvrzení místních byly často vchody zatlučeny, aby tam nikdo nelezl. Třeba se někdy v budoucnu poštěstí dostat se i tam...

 

Nymburk - město s pohádkovým opevněním

24. 5. 2016

dscn9416-001.jpg

 

Kroměříž a její zahrady

11. 5. 2016

Kroměříž je krásná, i když se zrovna úplně nevyvede počasí. Zdánlivě slunečno - ve skutečnosti příšerná zima. Letošní chladna na konci dubna všechno posunula a způsobila, že mnohé záhony v zahradách, zejména v Květné zahradě, ještě nebyly osázeny letničkami. Ale i přesto - nádhera.

 

Jižní Čechy 2016

8. 5. 2016

Každý rok začátkem května jezdíme s přáteli do jižních Čech. Tentokrát do Hotelu Nežárka (na mapách označení U Čuchnů) v Novosedlech nad Nežárkou.
"Vaříme, točíme a usmíváme se" bylo napsáno na nabídkové tabuli. A bylo to tak doopravdy. Vařili výborně, točili až dotočili a usmívali se pořád! Můžu doporučit.

 

Velikonoce na zámečku

25. 3. 2016

Velikonoce na zámečku, přesněji na Rybničním zámečku u Lednických rybníků, které připravila Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně. Květinové vazby a velikonoční dekorace pro potěšení četných návštěvníků. Moc pěkné. A ty koláčky, které byly pro návštěvníky nachystány - jedna báseň!
dsc_0721.jpg

 

Výlet do Dalešic

5. 3. 2016

kolaze10.jpg

 

podél Svratky

7. 2. 2016

dsc_0400-001.jpgI když to měl být zimní výlet se sněhem, rampouchy a ledem na přehradě, byl to nakonec výlet spíše jarní, úplně bez sněhu, ale taky hezký. Podél řeky Svratky cestou na přehradu se dá vyfotit hodně pěkného, tentokrát zejména vodní ptactvo. Hlavně labutě se vůbec nebály a klidně se nechaly fotit úplné zblízka.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »