Jdi na obsah Jdi na menu
 


zajímavosti

Příspěvky

Solné doly Bochnia

28. 3. 2019

dsc_1105.jpg

 

Jaro je tu

19. 3. 2019

 

Jeskyně s baterkou

10. 2. 2019

Když je venku zima a větrno, je možno se schovat do jeskyní, kde je celoročně stálá teplota okolo 6 - 8 stupňů. Sloupsko-šošůvské jeskyně v Moravském krasu jsou otevřeny celoročně, ale protože jsou také zimovištěm chráněných druhů netopýrů, jsou některé části jeskyní pro návštěvníky uzavřené, nikde se nesvítí, a na prohlídky si musíte vzít z domu baterku (ale o to je to zajímavější).

dsc_0143-001.jpg

 

Kavárna u králíka (kouřícího)

22. 1. 2019

Sklepní jazzový klub U kouřícího králíka je dnes už legendou. Hráli tady nejrůznější slavní jazzmani. A teď ještě přibyla kavárna s nápisem Sorry, pečeme jinak. A doopravdy: nádherné, zajímavé dorty a spousta dalších dobrot a k tomu příjemný, útulný interiér.

 

 

Novoroční akce na Hvězdárně

2. 1. 2019

Brněnská hvězdárna a planetárium na Kraví Hoře je jednou z nejlepších organizací, které spravuje město. Pořád se tam něco děje, pořád se vymýšlí něco nového, další a další akce, které by mohly přitáhnout i ty, kteří ještě Hvězdárnu neznají. Kromě možnosti pozorování hvězd, se nabízí i promítání 3D a 2D filmů pod hvězdnou oblohou super moderního digitária, různé přednášky a akce pro školy. A k tomu ještě venkovní zastavení s fyzikálními zajímavostmi - prostě místo pro všechny věkové kategorie.

 

Magické místo Punta Planka

15. 9. 2018

Každý rok kolem 15. září si, jako ostatně každých pár posledních let, prodlužujeme prázdniny a léto v Chorvatsku. Jezdíme už několik let na stále stejné místo, takže jsem se domnívala, že už okolí naší destinace důvěrně znám. Jenže omyl! Jenom 2 km  (ovšem vzdušnou čarou přes moře, autem je to trochu dál) a ještě cca 20 min. pěšky a narazíte na tajemné místo - mys Punta Planka.

 

Luková - kostel s duchy

25. 8. 2018

O přítomnosti duchů v kostele sv. Jiří v malinké obci Luková vím už poměrně dlouho. Jenomže je to dost daleko na jednodenní výlet. Je skvělé, že jsem letos mohla zařadit tuto podivuhodnost do programu svého poznávání krás a zajímavostí naší země. Hrozně jsem se těšila, ale zároveň jsem měla obavu, jestli se tam dostanu s foťákem, jestli to klapne a hlavně jestli tam opravdu budou!

 

Kříž Jihomoravanů

12. 4. 2018

 

Návštěva ve věznici

17. 3. 2018

dsc_0867.jpgDo věznice na prohlídky se moc často nechodí. Ale v Brně je jedna výjimka. Věznice, která sloužila už před více než 200 lety, kterou je možno navštívit a seznámit se s její historií. Je to věznice resp. soubor budov, které se rozkládají v prostoru mezi ulicemi Bratislavská a Cejl a nyní slouží jako "muzeum a svědectví uplynulých dob".

 

Krása kamélií

14. 3. 2018

Je to jedna z nejkrásnějších a nejušlechtilejších pokojových rostlin. Byly tady před tisíci lety, a jsou tu dodnes. Kamélie (Camellia japonica).
dsc_0035-001.jpg

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

následující »