Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holandsko v 4 dnech

První den jsme navštívili skanzen ZaanseSchans v Zaandamu. Sem byly převezeny lidové stavby, typické zelenobílé dřevěné domečky a hlavně větrné mlýny různých tvarů, funkcí a velikostí. Vše je krásně opraveno a přibližuje návštěvníkům tradiční život na vesnici v dobách minulých. Skanzen je obydlený a vznikl po roce 1945 zrestaurováním původní vesnice. Něco jako naše Valašské muzeum v přírodě - prostě oslava tradic - sýry, dřeváky, květiny a hlavně větrné mlýny...
Co mně chybělo?? Byla doba Velikonoc, ale velikonoční výzdoba a dekorace úplně chyběly. Tyto křestanské svátky se tu v této multikulti zemi asi nenosí.

dsc_0764.jpg



 

Druhý den nás čekal květinový park Keukenhof kousíček od hlavního města. Tady na ploše cca 32 ha se mohou návštěvníci pokochat nádherou jarních květin. Tulipány, narcisy a spousta dalších překrásných květin. Květinový park je otevřený asi 2 měsíce v roce (letos od 21.3. - 19.5.2019), v době kdy kvetou především tulipány, kterých je tu opravdu hrozně moc, různé velikosti, tvary, barvy - jedním slovem nepopsatelná nádhera (vstup 17 euro). Stojí to doopravdy za to.
dsc_0802-001.jpg
 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Holandsko v 4 dnech