Jdi na obsah Jdi na menu
 


film

Příspěvky

Když je dobrý scénář...

8. 9. 2016

Když je dobrý scénář, tak může být i dobrý film. Podle knihy Zloději zelených koní mého oblíbence Jiřího Hájíčka byl natočený stejnojmenný film. Moc jsem se na něj těšila, a zároveň jsem měla trochu strach, že se mi to nebude líbit, ale zbytečně. Byl skvělý, stejně jako kniha.

 

Všichni už to viděli...

20. 5. 2016

dsc_0038.jpg

 

West Side Story z r. 1961

15. 3. 2016

Jsou studijní obory, kde studenti, když jdou do školy, tak jdou do kina! Měla jsem možnost se k nim připojit a podívat se na úplně první verzi klasického muzikálu West Side Story, která byla natočena v roce 1961, a je to ta verze s dlouhou předehrou, při které se na obrazovce nic neděje, s přestávkou a závěrečnými titulky, které jsou psané křídou na dřevěném plotě.

 

Zkáza krásou

15. 1. 2016

Dokument Zkáza krásou - známý příběh o slavné herečce z autorské dílny Heleny Třeštíkové, jsem chtěla vidět ještě před tím, než se půjdu podívat na nový film Filipa Renče: Lída Baarová.

 

Mládí

30. 11. 2015

Film, o kterém se mluví od jeho letošního uvedení v Karlových Varech. A právem, film je moc pěkný a stal se vítězem Ceny diváků na karlovarském festivalu. Režisér Paolo Sorrentino (dřívější film Velká nádhera) tentokrát umístil děj filmu do luxusního prostředí švýcarského sanatoria, kde se setkávají klienti nejrůznějších profesí a osudů.

 

Hosté večeře páně

30. 10. 2015

Je zataženo, mrholí, je tma i dopoledne - ideální čas na něco těžšího. Třeba na švédský film Ingmara Bergmanna "Hosté večeře Páně" z roku 1963.

 

Modrá Juliette Binoche

9. 8. 2015

Skvělý herecký výkon hlavní představitelky, skvělá hudba, skvělá kamera, zajímavý příběh - to je film polského scénáristy a režiséra K. Kieslowského, natočený před 22 lety ve francouzsko polské koprodukci.

 

Occamova břitva

28. 7. 2015

"Pokud pro nějaký jev existuje více vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované" nebo také "Pokud nějaká část teorie není pro dosažení výsledků nezbytná, do teorie nepatří" - Occamova břitva je takový princip minimalismu (Wikipedia).
Occamova břitva je i název skvělého tv filmu z r. 2012, který znovu odvysílala televize v rámci prázdninových repríz.

 

Frida

8. 7. 2015

Když je venku už týden přes 35 oC, doma kolem 30, déšť pouze v předpovědích meteorologů, a když se ven nemusí, nedá se dělat nic jiného než polehávat, číst nebo se dívat na zajímavý film.  Po dlouhé době jsem zvolila film. Frida je poutavě vykreslený život  mexické malířky Fridy Kahlo s velmi pohnutým osudem, natočený v r. 2002 se Salmou Hajek v hlavní roli. Film mě zaujal natolik, že jsem zbytek noci hledala další informace o jejím životě a její obrazy, které jsou věrnou výpovědí o jejích životních osudech, názorech a setkáních. Hned bych šla na nějakou její výstavu, jenomže teď je pouze v Botanické zahradě New Yorku, tak si počkám až bude něco blíž. 

https://goout.cz/i/030/309788-800.jpg
zdroj: plakát Divadla Radka Brzobohatého

 

Fotograf

21. 1. 2015

Fotograf - nový český film režisérky Ireny Pavláskové, inspirovaný osudy fotografa Jana Saudka, s Karlem Rodenem a Mášou Málkovou v hlavních rolích.