Jdi na obsah Jdi na menu
 


film

Příspěvky

Příběh Marie

2. 1. 2015

Příběh Marie je francouzský film, natočený podle skutečné události z konce 19. století. Děj se odehrává v ústavu, kde jsou internovány hluchoněmé děti, o které se starají jeptišky. Do ústavu přijíždí Marie, čtrnáctiletá hluchoslepá dívka, která je díky svému postižení zcela izolovaná od okolního světa. Je divoká, nemá základní návyky, její okolí ji považuje za slabomyslnou. 

 

Zbytečná krutost - 1984

10. 7. 2014

Skvělý americký film bratří Coenů z roku 1984. Tajemný thriller s trochou černého humoru je směsí podivně propletených náhod, které postupně zamotávají děj a vrcholí závěrečným finále, při kterém se přestává dýchat.

 

Všiváci - ČR - 2013

1. 7. 2014

Filmová prvotina režiséra R. Kašparovského.
Svělé obsazení: Langmayer, Vetchý, Janžurová, Remundová, Hádek, Mádl. Zajímavý, občas trochu překombinovaný děj, dvě klíčové postavy, děje ve třech časových rovinách, někdy trochu nejasná propojení minulosti a současnosti. Silný příběh.  

 

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

1. 6. 2014

Allan Karlsson žije v domově důchodců a zrovna má sté narozeniny. Starosta, místní tisk i obyvatelé domova mu připravují velkolepou oslavu, ale stoletý stařík má však docela jiné plány; vyleze z okna a vydá se vstříc novým dobrodružstvím. Švédský film podle úspěšného románu Jonase Jonassona, který byl přeložen do 35 jazyků a slavil úspěchy po celém světě.

 

Hon - když se lež šíří jako mor

8. 5. 2014

Krásná, andělsky vyhlížející Klárka žije v normální rodině s běžnými "provozními" problémy, není to žádný rozmazlený spratek, ani týraná oběť. Je jen citově zmatená a zároveň se cítí ukřivděná tím, že její milovaný učitel ve školce odmítl její dáreček. A jako trest za jeho neopětovanou „lásku“ ho obviní ze sexuálního obtěžování.
Ve své zmatené dušičce si vybájí absurdní obvinění, které ředitelka mateřské školy vezme vážně, protože tak malé děti přece nelžou. A i když později obvinění odvolá, "psychologům" je jasné, že se dítě pouze snaží nepříjemný zážitek vytěsnit z mysli!

 

Bergmann po 35 letech

29. 4. 2014

Nevím, kdy jsem film Sedmá pečeť viděla, ale co vím, že to byl jeden z filmů, o kterých jsme dlouho po shlédnutí debatovali. Otázky života a smrti, víra a nevíry v Boha, smyslu života, to byla témata, která film vyvolával, a o kterých jsme při filosofických dýcháncích nebo na našich schůzkách tak rádi mluvili.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4