Jdi na obsah Jdi na menu
 


mám ráda

Příspěvky

Vernisáž

2. 8. 2015

Důvody, proč mám ráda vernisáže (obecně):
1. jsou většinou spojeny s nějakou další kulturou,
2. jsou většinou spojeny s nějakým přípitkem (ale jezdívám převážně autem, takže pro mě vodu, prosím),
3. jsou většinou spojeny s výkladem o autorovi (autorech),
4. většinou se na nich může bez omezení fotit
a vidět něco dřív než většina ostatních, mě prostě baví

 

Pasohlávky 2015

30. 5. 2015

Zhruba před rokem jsem psala, že mám ráda srazy. A teď už vím, kdy bude ten letošní: 12.-14. června. Místo je pořád stejné: Pasohlávky. Tak jsem zvědavá, jak se to letos povede a kdo vlastně přijede. Ale vím, že to "zdravé" jádro určitě bude (jako  každý rok) a když se objeví někdo nečekaný..., koho jsme dlouho neviděli, tak to bude jenom fajn.

 

Rajhrad - svět za zavřenými dveřmi

7. 5. 2015

dsc_0106.jpgMám ráda, když se někdy člověk dostane do míst, která jsou většinou pro běžné návštěvníky zavřená, někam, kam se běžně nechodí. Tentokrát do prostor významného kláštera nedaleko Brna s dlouhou bohatou historií. 

 

Medvědí česnek

12. 4. 2015

Medvědí česnek znaly naše babičky, pak se na něj nějak zapomnělo a teď je zase ve velké oblibě. Restaurace (i ty nejluxusnější) nabízejí jídla s medvědím česnekem. Takže nůžky, papírovou tašku a hurá do lesa, kde roste!!

 

Sourozenci Ulrychovi

26. 12. 2014

Mám ráda sourozence Ulrychovy. Tak nějak patří k Brnu a jejich vánoční koncert je neodmyslitelnou součástí mých svátků. Beznadějně vyprodané Městské divadlo a průřez 50-letou historií společných hudebních vystoupení. Nechoď do kláštera, Až jednou červánky, Javory, Zvon, Zvláštní znamení, Kdysi před léty, Modlitba, Jízda králů, Putovali hudci, hit za hitem, včetně těch vánočních a taky několik novinek.

 

Miró ve Vídni

22. 11. 2014


Mám ráda obrázky španělského malíře Joana Miró. Působí na mě nesmírně vesele, optimisticky a naivně dětsky. Retrospektivní výstavu jeho děl z muzeí a soukromých sbírek celého světa jsem si prostě nemohla nechat ujít. Naštěstí zajet si do Vídně na celodenní výlet je pro mě mnohem jednodušší, než jet do Prahy.

 
Celý příspěvek | Rubrika: mám ráda | Fotografie: Miró ve Vídni

Výlov rybníka Vrkoč

26. 10. 2014

Mám ráda tradice. Jednou z těch podzimních jsou výlovy rybníků, jakási předzvěst blížících se vánočních svátků. "Můj" rybník, kam každoročně na výlov jezdím, je Vrkoč u Ivaně, ve směru z Brna na Mikulov.

 

Rebelka Marta

21. 7. 2014

Mám ráda dokumenty od Olgy Sommerové, mám ráda Olgu Sommerovou, i když s ní mnohdy nesouhlasím. Líbí se mi, jak si umí stát za svým, jak má na věci jasný názor. Líbil se mi film Věra 68, a proto jsem se moc těšila i na Rebelku Martu K.

 

Varhanní hudba

8. 7. 2014

Mám ráda varhanní hudbu. Ráda sedím v přítmí kostela a poslouchám se zavřenýma očima. Zapomínám na vše kolem. Varhanní hudba mě uklidňuje a povznáší. Je jedno, jaký je autor, jestli je stará nebo moderní - je to zajímavé, ale líbí se mi každá. Prostě ráda poslouchám varhany. Teď si mohu užívat unikátní plný zvuk nových varhan v jezuitském kostele v Brně.

 

Sraz Pasohlávky 2014

12. 6. 2014

Mám ráda srazy. Ty se spolužáky. Hlavně z vejšky. Je tam sranda, nemají oficiální charakter, nikdo se nezpovídá, kolik má dětí, manželek, milenek... Prostě se jen tak klábosí a je to úplně stejné jako když jsme chodili do školy. Stejně "blbé" řeči, vtípky, historky staré spoustu let, zážitky z vojny (tehdy ještě byl povinný rok po škole), nic se nemění, všichni jsou stejní, jenom trochu starší, trochu tlustší, ale máme nadhled, zkušenosti, někdo i vnoučata, ale taky už nejsme všichni, myslím nejen na srazu, ale vůbec na světě. A proto si to užíváme a každý rok víc a víc a Ti, co jezdí pravidelně, se už dopředu hlásí a dotazují, kdy to zase bude! Tak tento víkend! 13.-15.6.2014.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4