Jdi na obsah Jdi na menu
 


kultura

Příspěvky

Miloš Budík fotograf

3. 1. 2016

budik.jpg

 

Množina pohledů ve fg

28. 12. 2015

Ještě asi měsíc bude možno navštívit výstavu Množina pohledů Jana Poupěho a pak se stávající prostory Fait Gallery asi definitivně zavřou, aby se koncem března 2016 otevřely v plné parádě znovu a v novém. Podle dnešní tiskové zprávy se stěhuje Fait Gallery do impozantních prostor bývalé slévárny Vaňkovka, kterou zase opouští dosavadní nájemce Adam Gallery.
Tak jsem moc zvědavá a těším se...!

 

Paní Bovaryová

19. 12. 2015

Nová hra v brněnském Hadivadle je volnou adaptací románu Gustava Flauberta. Hlavní hrdinka Emma žije nudný a prázdný život jako žena venkovského lékaře. Nuda a prázdnota vede k nevěře s bohatým továrníkem a nakonec i k sebevraždě.

 

Vrabčák a anděl

3. 12. 2015

Nová hra v MdBrno je moc pěkná. Pojednává o celoživotním přátelství německo-americké herečky a zpěvačky Marlen Dietrich a francouzské šansoniérky Edith Piaf, o dvou známých osobnostech, o dvou zcela rozdílných povahách.

 

Podivný případ se psem

2. 12. 2015

Podivný případ se psem a pro mě zcela neznámý herec V. Blahuta v geniálně ztvárněné roli autistického chlapce Christophera ve hře podle detektivní novely Marka Haddona.

 

Král Lear Bolka P.

15. 11. 2015

O hereckém umění B.P. nelze pochybovat, ale stejně vidět ho v jeho nejnovější roli krále Leara, je zážitek. Jeho král je jiný. Ale kdo čeká nějakou legraci alespoň občas, bude zklamán. Hra je totiž těžce klasická - Shakespearovská, i co se týká její délky. Ta je neskutečná - více jak 3 a půl hodiny. Proč?? Výrazné zkrácení by jistě prospělo, možná by vyznělo líp i to nadčasové poselství.

 

Fenomén Lubo Kristek

2. 10. 2015

Mám ráda náhody. A tak jsem náhodou před 2 dny zapnula v noci televizi, kde zrovna mluvili o chystané vernisáži k výstavě známého umělce. Retrospektivní výstava Lubo Kristeka, kterou uspořádala Mendelova univerzita v Brně na zámku v Křtinách. A protože jsou Křtiny jenom kousíček od nás, tak by byla škoda se tam nepodívat. Vernisáž jsem nestihla, ale prý stála za to, vlastně se nejednalo o klasickou vernisáž, ale happening s mnoha účinkujícími umělci. Jenom část scény zůstala, tak jsem si vyfotila alespoň tu, protože ve výstavních prostorách se fotit nemohlo.  
dsc_0155.jpg

 

Zahájení sezóny ND Brno

2. 9. 2015

Národní divadlo Brno zahájilo novou sezónu 2015/2016 koncertem před budovou Janáčkova divadla, které letos oslaví 50 let od otevření budovy.  V podání sólistů opery i baletu, orchestru a sboru Janáčkovy opery a pod taktovkou šéfdirigenta seznámili diváky s připravovanými novinkami nadcházející sezony.  Akce byla povedená. Je pěkné, s jak velkým zájmem se tato akce setkala. Na prostranství před divadlem nebylo opravdu k hnutí.
Asi máme rádi divadlo!

 

Miroslav Tichý - loco, artista, fotógrafo y vagabundo

8. 7. 2015

Miroslav Tichý - blázen, umělec, fotograf i vagabund - titulek jsem si vypůjčila z nadpisu k článku o chystané výstavě podivného umělce ve Španělsku.
M. Tichý (1926 - 2011), rodák z Kyjova, je nyní patrně nejznámějším českým fotografem ve světě. Jeho fotografie mohli návštěvníci obdivovat na výstavách např. v Paříži, Londýně, Zurychu, Seville, Berlíně, New Yorku, Praze a nyní i již poněkolikáté v Brně.

http://www.olemiarte.com/blog/noticias/miroslav-tichy

 

BMN - 16.5.2015

16. 5. 2015

18. května se slaví mezinárodní den muzeí. Kolem tohoto data se organizují v různých městech Muzejní noci. Tento den jsou muzea otevřena od 6 hod. večer až do půlnoci. V Brně se tato akce konala 16.5. Kromě otevřených muzeí a prohlídek expozic s průvodcem, je možno navštívit i některé jindy uzavřené památky, poslechnout si třeba koncert v kostele, naučit se Argentinské tango. Hodně aktivit je určeno i dětem. Akce je mezi lidmi hodně oblíbená. Celé rodiny i s dětmi vyrážejí do města a blízkého okolí, takže město je i v noci neobyčejně rušné.  Obdobná akce se chystá v červnu - Noc kostelů, ale letos jsem pryč.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

následující »