Jdi na obsah Jdi na menu
 


výlety

Příspěvky

11 dní na ostrově Rhodos

10. 7. 2017

Jako každý rok vyráží skupina cvičenek na začátku léta tentokrát na řecký ostrov Rhodos, aby opět po roce potkala své kamarádky a společně prožila 10 dní u moře. A jaký je program? Plavání při východu slunce, cvičení před snídaní a pak ještě jednou dopoledne ve vodě. A jinak volno, leženíčko, opalováníčko, frapíčko, pivíčko - prostě co kdo chce. A k tomu nějaký výlet. Letos do hlavního města Rhodosu, jehož stará krásná část je zapsána do seznamu nemovitých památek Unesco a na okružní jízdu po zajímavostech severní části ostrova.

 

Zubštejn nebo Zubrštejn

7. 6. 2017

popř. Zubří kámen. Pod těmito názvy existuje již více než 8 století hrad na Vysočině. Dnes je to krásná rozsáhlá zachovalá zřícenina na kopci mezi obcemi Pivonice a Kobylnicev nadmořské výšce 688 m. V okolí je ještě několik zřícenin, ale tato je jednoznačně nejkrásnější a nejromantičtější. A taky sedí na vrcholku kopce a nestíní ji žádné stromy a je z ní nádherný výhled na všechny strany.
dsc_0200-001w.jpg

 

Podyjí Thayatal

1. 6. 2017

dsc_0018-001w.jpg
Je ideální doba na výlety: školní, rodinné nebo jen tak s přáteli. Dnešní cíl - Národní park Podyjí - Thayatal. Trasa: zřícenina hradu Kaja, okruh podél řeky Dyje, resp. řeky Thaya - jsme na území našich rakouských sousedů. 10 km podél řeky a pak výstup do Centra Národního parku. Přesun na posvátné magické místo Heilliger Stein. Ideální počasí (až moc), široké louky plné kvetoucích lučních květin, trocha pohybu - značka ideál.

 

Termály Malé Bielice a klášter Brodzany

12. 5. 2017

Všichni jezdí do termálů. Hlavně do Maďarska. Ale termály jsou i na Slovensku. Třeba v Malých Bielicích u Partizánského, cca 200 km z Brna. Malinkatý rezort, 2 vnitřní bazény s teplou a ještě teplejší vodou, jeden teplý venkovní a ještě jeden, kde se dá i plavat. Venkovní terasa s občerstvením, restaurace a to je všechno. Ještě letiště v bezprostřední blízkosti, takže se dá pozorovat jak vzlétají a přistávají různá malá sportovní letadla. A Brodzany??
Brodzany jsou jediné zajímavé místo, které je úplně na dosah.

 

Archeoskanzen Modrá

30. 4. 2017

Archeoskanzen Modrá u Uherského Hradiště je skvělý tip na rodinný výlet. Je vybudován přímo v lokalitě původního velkomoravského osídlení v blízkosti Velehradu. Jeho podoba připomíná slovanské opevněné sídliště z doby Velké Moravy.
dsc_0676.jpg

 

Po stopách Santiniho na Plzeňsku

25. 3. 2017

Jeden z nejdelších jednodenních výletů - tentokrát až do západních Čech. Cíl je jasný: některé stavby snad nejznámějšího architekta a stavitele období přelomu 17. a 18. století - Jana Blažeje Santiniho Aichla. Aby to nebylo všechno stejné, navštívili jsme zámek v Kladrubech, klášter v Plasích, poutní kostel v Mariánské Týnici, kapličku v Mladějově a statek v Hubenově.
dsc_0113.jpg

 

Výlet za sněženkami

5. 3. 2017

Sněženky už vykoukly skoro všude. Ale na jižní Moravě blízko obce Božice se nachází lokalita, kde najdete celé sněženkové koberce. Jedná se o přírodní rezervaci Karlov, známé taky jako "Údolí lásky", vede zde naučná stezka.
dsc_0118w.jpg

 

Výlet do Kunštátu

13. 1. 2017

dsc_0218.jpgKaždý rok v lednu jezdíme na pravidelnou servisní prohlídku s autem do servisu v Boskovicích. Máme z toho celodenní akci. Odevzdáme auto a s půjčeným jedeme na malý výlet. Tak už jsme si prohlédli zimní Boskovice (2014), Letovice (2015), Svitávku (2016) a letos Kunštát. A počasí nám mimořádně přálo: mráz, modrá obloha a spousta sněhu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: výlety | Fotografie: Zimní Kunštát

Podzimni výlet k moři

21. 9. 2016

Je skvělé, když si můžu prodloužit léto. Jako třeba letos. Začnu už v červnu 10 dní v Řecku, potom celé dlouhé letní prázdniny, to nemusím jezdit nikam, ale léta, prázdnin a krátkých výletů si užívám, a když už začne být chladněji, tak odjet na týden dolů na Jadran, kde je ještě teplo a moře je taky krásně teplé. Letos už potřetí do stejného letoviska, kde se nám líbí. Pár dní u moře, jeden, dva výlety a pak zpátky domů, kde si místo plavek už musím obléct dlouhé kalhoty a svetr, protože u nás už doopravdy začal podzim.

 

Když se řekne LIPNICE...,

1. 9. 2016

tak se mi vybaví středověký hrad - dominanta města, Haškova Lipnice, festival humoru a satiry, místo, kde se každoročně setkávají příznivci Jaroslava Haška, který svým pobytem na sklonku života město proslavil, a taky Prázdninová škola Lipnice, kde se již mnoho let odehrávají různé tábory pedagogů a vedoucích. Já jsem až do letošního léta v Lipnici nikdy nebyla, a tak jsem to letos na konci prázdnin napravila.
Jenom mi není jasné, proč se Lipnice správně jmenuje Lipnice nad Sázavou, když jsem nikde za tři dny pobytu, na řeku Sázavu v Lipnici nenarazila.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »