Jdi na obsah Jdi na menu
 


zajímavosti

Příspěvky

Luková - kostel s duchy

25. 8. 2018

O přítomnosti duchů v kostele sv. Jiří v malinké obci Luková vím už poměrně dlouho. Jenomže je to dost daleko na jednodenní výlet. Je skvělé, že jsem letos mohla zařadit tuto podivuhodnost do programu svého poznávání krás a zajímavostí naší země. Hrozně jsem se těšila, ale zároveň jsem měla obavu, jestli se tam dostanu s foťákem, jestli to klapne a hlavně jestli tam opravdu budou!

 

Kříž Jihomoravanů

12. 4. 2018

 

Návštěva ve věznici

17. 3. 2018

dsc_0867.jpgDo věznice na prohlídky se moc často nechodí. Ale v Brně je jedna výjimka. Věznice, která sloužila už před více než 200 lety, kterou je možno navštívit a seznámit se s její historií. Je to věznice resp. soubor budov, které se rozkládají v prostoru mezi ulicemi Bratislavská a Cejl a nyní slouží jako "muzeum a svědectví uplynulých dob".

 

Krása kamélií

14. 3. 2018

Je to jedna z nejkrásnějších a nejušlechtilejších pokojových rostlin. Byly tady před tisíci lety, a jsou tu dodnes. Kamélie (Camellia japonica).
dsc_0035-001.jpg

 

Moje Kokedama

3. 11. 2017

Vždycky jsem chtěla mít doma kokedamu a teď mám dokonce dvě a vlastnoručně vyrobené.
kokedama.jpg

 

Diego v ulicích

6. 9. 2017

Mám ráda věci s nějakým příběhem. Líbí se mi třeba příběh jednoho díla, které vzniklo v rámci letní akce Sochy v ulicích. Má název Pocta Diegu Riverovi. 
Diego Rivera byl mexický umělec, malíř a byl svého času velmi slavný. Byl ale i nadšený komunista, který část života prožil v Rusku. A navíc byl manželem malířky Fridy Kahlo.

 

Růženin lom

30. 8. 2017

dscn2009-001.jpgLokalita Hády se nachází v severovýchodní části města, mezi městskými částmi Maloměřice, Vinohrady a Líšeň. Je to jedna z přírodních dominant města 424 m n.m. Je odsud nádherný výhled na celé Brno a většinou i  mnohem dál, běžně až na Pálavu a někdy až na Alpy. V minulosti, údajně už od středověku, se zde těžil vápenec, takže oblast je tvořena čtyřmi navazujícími lomy. Koncem 20. století byla těžba definitivně ukončena a oblast prochází rekultivací.

 

Pulihrášek

1. 8. 2017

Zajímavý objekt stojí na Mendlově náměstí. Pulihrášek. Pocta genetikovi J. G. Mendelovi s využitím starých půllitrů nedalekého pivovaru Starobrno.
dsc_0971.jpg

 

Mluvte jako mluvčí

20. 7. 2017

Původně jsem se obávala, že to bude jedna z těch manažerských příruček, které popisují jak se tvářit, jak zaujmout, jak se postavit, jak máchat rukama, kam se dívat, aby člověk zapůsobil na posluchače. Jenomže tohle všechno je možná důležité, ale stejně je pořád nejdůležitější, umět plynně a zajímavě mluvit.
Kniha Davida Šimurky obsahuje desítky úkolů, jejichž cílem je zlepšit slovní zásobu a mluvený projev. A že je o knihu zájem, ukazuje i její čtvrté vydání ve velmi krátké době.

 

Archeopark v Pavlově

18. 6. 2017

Čím jsme starší, tím se víc těšíme (alespoň někteří) na setkání se spolužáky. Jako už tradičně na Jižní Moravě v Pasohlávkách. Tento víkend mělo být poměrně škaredě, tak jsem nechala doma kolo, a naplánovala jsem si kromě setkání i návštěvu Archeoparku v Pavlově.
dsc_0502-001w.jpg

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »